Thursday, September 22, 2011

1ST TIME I SEE YOU! :)

HEY!
 u want to know something... 
i meet TYKA GOH...
xplan pun nak jumpa...
ahaha... at 1st confius...
betul ke x?
then... yes.. betul lah dye...
nice to meet u lah...
u so gorgeous... :)


me with tyka goh...
hoyeah...

and 1 more...


aku xtawu knapa terbalik...
dah mlas nak upload balik...
BTW..
this is tyka goh...

the end...

see u again...

Friday, September 16, 2011

HELLO BABY!!

Yesterday!
For the 1st time i meet with my friend
ADZIEM IEFA.
ALSO known as IDK ITEM.
nice to meet u dude..

ahaha... the end.. :D

dah nak dekat 2 tahun kenal tapi baru jumpa... >.<

Thursday, September 15, 2011

PINKY PROMISE DARE TO LIE...
DRINK THOUSAND OF NEEDLES IF U LIE..

Monday, September 5, 2011

SELAMAT HARI RAYA.

SI PETANI
mengucapkan selamat hari raya 
kepada semua 
benda yg bernyawa..
hoyeah!
puasa penuh hati pun happy nak RAYA. :D
nak duit raya! nak duit raya..

Tuesday, August 23, 2011

Monday, August 22, 2011

SUPRISE OO SUPRISE.

HELLO!!






i give u this present because u and u and u...
have make right decision.
hope u like it.. lalala~




#gambar tu tak ade
  kena mengena dengan lgsung kan..
  ahahaha...

Friday, August 19, 2011

PETANI NAK PERGI INTERVIEW

WASSUP all..
post kali ini...
aku nak tunjuk preparation raya aku..
1st ape kena buat...
potong rmbut...
rambut kena kemas...
baik! skrang dah kemas...
nak tgk...
BEFORE:
 and
AFTER:
 ahahha... ok dah potong!
shopping raya plak...
tp
aku takut gi shopping raya..
kejadian asi-asidan byk berlaku...
xkan nak pakai topeng altomen kot..
masa nak pegi shopping...
ahaha...
sekian...


sape ckp muka aku mcam budak-budak tu
aku dgn rela hati dan pasrah nye terima...
woot woot..

Thursday, August 18, 2011

CECIMI THE COOLEST.

this post actually to said thank you

inilah dye tuan dye..
ahaha... thank u sebab...
dye tolong renovate blog aku nie..
daripada xde ape... terus ade mcam2..
siap ade pokok kelapa lagi...
thank u so much...
nanti aku belanje kau ok cik cimi..
tp klu tolong ikhlas xpayah la 
aku nak blanje kan...




JAM UNTUK BANGUN PAGI

hello and wassup people...
today i want to show u my new watch..
im really-really happy to get this watch...
u see....
like dream come true...
thank you for the most person i love...
for gave me this... 
u all want to see that watch...
come...
i show u all...


ahaha... ni ade lagi satu...





cantik kan... cantik kan...
cepat ckp cantik...
ahaha....
#ugut
kali ni gmbar aku pakai plak...
seriously aku rasa... jam ni mmg born untuk aku pakai...
ahaha...
                                                                         

hoyeah... hidup jam aku.. hidup jam aku...
From now on, i study rajin2 ok!!
 
thank u all... sayonara..


for more information for this watch
click here..
here... here...

TOMATO-MAN DTG MEMBANTU.

HEY FRIEND..
 if you read this, im glad you can hear me..
i really wanna help u with ur problem...
but since, i dont know how to do it..
and i dont know how to stop it...
i just make a stupid joke to cheer u up.. but it seem
doesnt effect u at all...
u nice and lovable person...
like this flower...
especially your smile.. 
so gorgeous :D

so you must cherish yourself..
learn how to control your emotion...
learn to confront your nightmare..
and ready for your future..
the end from me...
YOUR FRIEND.


Wednesday, August 17, 2011

PETANI BERSENAM FOR THE 1ST TIME.

hello super dooper thursday!
for the 1st time...
bangun pagi-pagi...
aku rasa nak bersenam ringan...
OMG!
tawu kenape tiba-tiba je nak bersenam awl..
sebab ni oh... 
aku terdengar dekat HOTFM pada pukul 6 lebih..
dye cakap bersenam ringan pada setiap hari 
dapat pnjang kan umur.. hoyeahhhh~
mari bersenam...
1 and 2 and 3.. ok dah... ahaha...
and u want to know something...
org yg banyak luang kan masa di depan tv
lebih pendek umur...
ahaha... selamat lah aku ni depan lappy...
ok oh..
smpai e2 sahaja oh...
SIPETANI NAK BAGI 1 ILMU..
here... baca ni..
ahaha... dota and sipetani.. 
maaf lah nak berpisah... lalala...

Bercuti bersama Petani

Hello and hello kawan-kawan.
pagi ini sangat cerah oh...
samalah dgn mood aku nie...
cerah secerah nye...

korang tgk betapa cerah nye mood aku...
wahahaha...
Post kali ni aku nak tunjuk tempat makan..
Sipetani sgt suka tmpat ini oh..
can eat smpai pecah perut.. :D
alahai..
nak upload pun lembap gmbar nie...
SABOR JE LA HUSSIN...

tempat ni nama dye SEOUL GARDEN.
makanan dye tip top lah oh...
bleh makan selama mana anda mahu...
and sebanyak mana anda nak makan...
pecah perut pun xpe oh... :D
aku terbaca blog si salmi ni oh .
dye yg kenalkan aku kepada bnda nie...

OK and Ok!
aku nak ajak tiga org ni try makan sini...
cecimi, Domo and the last want
tyka.goh.
ok see u soon!
baru ade mood nak update...
my lappy xde kan... :(

Tuesday, April 26, 2011

Final Exam untuk Menanam Jagung.

Disini Sipetani
Mengucapkan Selamat Menjawab Final exam
to all that know me...
wish me gud luck also..
OK..

Hope you all enjoy Answer
FINAL EXAM.
\(^o^)/

Saturday, April 23, 2011

Bila Petani Pegang Buku.

Baca buku dengan tido sama saje! =.="
credit: photobucket

Friday, April 22, 2011

Tomato Rosak two.

 BAD NEWS AGAIN.
what?
i said bad news again..

after 1 bad news then come 1 more bad news
this week not my lucky week..
i am strong person...
so i will try and try..

Thursday, April 21, 2011

Tomato Rosak.

Finally the day have come. yes i know!
xguna nak mnyesal.. kesalahan diri sndiri...
ok i will learn from my mistake.. TQ





credit: google.
 click here! click here!
For more information.
|||||||||||||||30%||||||||||||||||

Tuesday, April 19, 2011

Domo si pencuri buah tomato Petani!

(bukti si domo mencuri di ladang aku)

heyyo!
Long time no see bijak2 sekalian...
Adakah anda sihat? 
kesihatan aku sgt hebat sekali disini..
kenape dan mengape aku ckp mcam 2?
sebab skrng stdy week...
ahahaha.... aku tipu je!
mengalami stress yg mlampau...
apakah keje assgmnt waktu stdy week nak kena antar..
damn dam dum lar u oh!
study week ni lah waktu nak rehat...
ini kena buat assgmnt...
SEMUA NI SALAH KAU DOMO?

DOMO: ape salah aku nie?
si petani: ohoi! kau buat salah kau buat2 xtawu plak an domo?
 DOMO: ape aku dah buat sipetani? ce cite ce cite..
sipetani: sebab kau curi tomato dekat ladang aku? 
DOMO: Wait n wait! ape kena mngena dgn assgmnt kau wahai sipetani?
sipetani: ahahaha... aku saje je sebut nama kau oh domo! :p
sebab dah xde nama lain nak sebut..  >.<

THE END~

ahaha... back to my assgmnt! dah antar sudah..
so mcam happy lah sikit...

tujuan aku update blog aku kali nie...
nak promote anime nie..
BTW
if u want to know..
I AM AN OTAKU'

WAHAI PETANI2 SEKALIAN..
dengan ini beta ingin
mem-promote-kan
anime ini...
~PANDORA HEART~

for more info klik sini:

for this anime..
i will give 4 star...
ahaha... terbaek oh!
walaupun ble korg tgk2 nnti..
ade part kurg fham...
ape bnda nie.. ape bnda nie...
sebab dye main masa silam
n future...
so klu tgk cite nie
smbil tdo mmg xpdat lah nak fham ye..

character plg aku suka:
OF COZ LAH
ALICE
why i choose her..
why i dun choose other character?
sebab dalam cite ni dye plg kuat...
ahaha...
so aku amik lah yg kuat...
sebab msti lawan xklah..
so aku xlah frust ble character yg aku suka mati..
lalala....
ade lagi 1 anime aku nak story tp
e2 lain kali lah...
nak smbung stdy nie...
nak dekan oh tahun nie..
HIDUP TITAS~HIDUP TITAS

TITAS SGT BEST..
SGT BAGUS UNTUK DIBACA

ini kata-kata ikhlas dari aku nie..
trust me...

ahaha.. smpai di situ saje ye!
lain kali jumpe lagi...
updated blog ikut mood..
klu agak xde keje
baru lah updated...
why?
i very busy with my final exam..
p/s: tipu je kat ats 2.. exam or not still same..

and kepada
DOMO SERTA AHLI KELUARGA NYE
im sorry
im sorry

im sorry
sebab jadi domo kambing hitam untuk post kali nie..
ahaha... sayonara all..
tq 4 read post yg pnjg nie..
MAJULAH LAH PETANI UNTUK TOMATO~



 
sipetani.blogspot.com | Design By Cimi
.Copyright 2011 | All Right Reserved.